Helglunch med friterad fetaost

Om man är sugen på något fettigt men ändå nyttigt är detta receptet helt rätt.

Grönkål
Vitlök
Pinjenötter
Smör
Zucchini
1 pkt Fetaost (150 gram)
Panko
3 dl olja (liten kastrull)
Sallad
1 Ägg

Stek grönkålen och pinjenötterna i smör och vitlök, stek även zucchini vid sidan av. Vänd tärnad fetaost först i ett vispat ägg och sedan i panko (ett sorts glutenfritt ströbröd).
Lägg försiktigt ner ostbitarna i oljan som hettats upp till ca 165°.  Ta upp dem när pankon fått fin färg och låt droppa av på hushållspapper. Servera genast.

Mishas kommentar

Denna rätt är lakto-ovo-vegetarisk, rik på fett, har ytterst lite kolhydrater och mycket protein vilket gör att den klassificerar sig som en LCHF-rätt.
Glutenfri och laktosfri eftersom fetaost har fördelen av att vara helt eller nästan laktosfri då den görs på får/getmjölk. Grönkål, vitlök och zucchini är väldigt goda och nyttiga produkter och pinjenötterna ger ett fint tuggmotstånd och nyttiga fettsyror liksom de flesta nötter.
Jag åt upp allt snabbt och ville ha mer direkt! Mitt tips är därför – köp två paket fetaost om ni är två! 🙂

Näringsinnehåll för hela receptet:

32 gram protein                
76 gram fett                       
5 gram kolhydrater (varav 0 gram socker)

950 kalorier