Himmelska zucchinirullar

Det här är det perfekta tilltugget för den som är sugen på något enkelt och gott och inte har något emot vitlöksandedräkt.

1 normalstor zucchini
1 paket färskost (t.ex. Philadelphia eller Arlas ekologiska)
1 dl valfri god riven ost
1 kruka koriander
1 stor pressad vitlöksklyfta
olivolja

Sätt ugnen på 170°. Hyvla zucchinin med osthyvel och lägg ut skivorna på en inoljad ugnsplåt, olja och salta ovanpå också.

Blanda ihop resten till en härlig smet. När zucchinin börjat få fin färg i ugnen är den klar. Rulla sedan zucchiniskivorna runt ca 1 msk av oströran och vips så är rullarna redo att avnjutas!

Ett tips är att göra två omgångar för risken finns att du vill ha mer sen, för mig och Misha tar rullarna slut på bara några minuter 🙂

Mishas kommentar

Detta är en ren LCHF-rätt som är hög på fett, i princip tom på kolhydrater och har en ganska hög andel protein.  Zucchinin är en bra källa till vitaminer och ger dig också fibrer. Olivoljan balanserar nyttiga fettsyror ihop med det mättade fettet i osten.

Fördelen med att få energi från fett istället för kolhydrater är att du inte höjer ditt blodsocker och därmed inte lagrar in de kalorier du äter i lika stor utsträckning. Kroppen tycker om fett som energiform och kommer använda den på bästa sätt. Vill du läsa mer om detta kan du göra det i detta avsnitt.

Näringsinnehåll för hela receptet:

21 gram protein                
86 gram fett                       
7 gram kolhydrater (varav mjölksocker 7 gram)
930 kalorier      

PS. Zucchini har en rad hälsofördelar, många av dessa är faktiskt överraskande, här kan du läsa mer.