Introduktion

Din kropp och hälsa per i dag är resultatet av de beslut du tagit en period bakåt i tiden.
Vi vet i dag att vi kan styra vår allmänna hälsa mycket mer än vi trodde förut, det du gör i dag och gjorde i går påverkar hur du ser ut och mår i morgon. Jag vet att du kan göra detta utan att det kostar dig ”en arm och ett ben”.

I detta forum kommer jag visa dig kostscheman, olika program för träning, förklara hur du kan äta för att må bra och uppnå resultat och framför allt varför du bör göra så samt hur det påverkar dig på olika plan. Slå hål på myter, skapa nya mönster och luckra upp fördomar.

Maximalt resultat på minimalt nedlagd tid. Det är faktiskt precis lika bra som det låter.

För vad vill vi ha i livet egentligen? Livskraft, lust och passion, styrka? Att se så unga ut som vi känner oss på insidan? Hålla oss friska hela livet? Då så. Allt är möjligt och tillgängligt och jag kommer se till att ge dig all den information du behöver för att hämta hem detta. Sen är det bara att börja. Börja leva ditt liv så som du kan göra det. Som en helhet.

Observera, detta gäller alla! Man som kvinna, yngre som äldre, småbarnsförälder som singel.
Det jag vill förmedla är allenarådande information, just därför att vi kommer prata helhet.
Vi ska väva ihop alla delar till en sund livsstil. Det blir inte prat om en viss sorts diet, teori osv. Vi ska tillsammans hitta en bred lösning som fungerar för alla. Och sen hitta det sätt vi kan anpassa den för ditt individuella liv, för vi är ju alla trots allt olika. Det är den principen jag tror fungerar i längden för alla livsstilsförändringar.

Vi kommer prata träning, ja. Våra kroppar är skapade för rörelse.
Vi kommer prata kost. Vi är maskiner som behöver bränsle. Rätt sorts bränsle.
Vi kommer prata sömn. Vår fysik är regenerativ – den återhämtar sig själv via vila.
Och vi kommer prata psykisk hälsa. Allt börjar och slutar i huvudet.
Det sköna är att allt detta hänger ihop.
Det är en helhet.
Välkommen till Hel som i Hälsa.

Varje vecka kommer ett nytt ämne.
Skriv upp din mailadress längst ner på sidan så kan du hänga med när nya inslag kommer, du får ett mail när jag publicerar nya inslag.

Häng med mig här – jag lovar att du kommer att känna skillnad i ditt liv, både om du testar de konkreta tips som jag kommer ge eller om du bara successivt väver in kunskapen i ditt liv.
Varje steg räknas!
Låt mig vara med och forma om din kropp och ditt liv!

MÅLSÄTTNING!

Om du läser avsnitten i kronologisk ordning från nedre delen av startsidan får du bäst förutsättningar för det målet jag har – att vi tillsammans bygger upp en kunskapsgrund hos dig eller repeterar lite för dig som redan har läst en del om detta.
I de kommande avsnitten efter det blir vi konkreta – då kommer schema för kost, program för träning och de tips du behöver för att kunna nå dina mål, vad de än må vara. För den som vill smygstarta och börja implementera förändringar i sitt liv kommer jag varje vecka att ge flera konkreta tips.
Vad kan du vänta dig efter 10 avsnitt? Frågan är snarare, vad kan du vänta dig om du införlivar de flesta av tipsen du kommer få här i din vardag? Detta törs jag lova;

  1. Mer energi
  2. Mindre kroppsfett
  3. Mer eller fastare muskelmassa (bättre kroppsdisposition)
  4. Mer lust och livslust
  5. Bättre sömn

Oj, det var breda löften tänker du? Men det är inte så svårt egentligen. Ekvationerna ser ut så här;

Rätt kost = mer energi, mindre kroppsfett,
bättre hormonbalans (bättre humör, mer lust, bättre sömn)
Rätt träning = mer energi (istället för mindre energi om du övertränar), mindre kroppsfett, mer muskelmassa, bättre hormonbalans

Läs mer om mig och min bakgrund, teamet bakom mig samt vad jag vill uppnå med detta forum!