Kokosolja – bäst på allt

Naturens underprodukt kan användas till det mesta och är bättre än de flesta medel på många områden. Har du koll på alla användningsområden som finns?

HUD

– Fuktighetskräm. Perfekt på huden om du är torr.
Har en inbyggd solfaktor på ca. 5 (mellan 2 och 8) och samtidigt skyddar den huden under solning. Observera, detta är vid lätt solning eller redan solbrun hud.
– Efter solen. Återfuktar och läker huden oavsett om du bränt dig eller bara vill bevara brännan.
Utslag och infektioner kan bli bättre av denna olja direkt på området, detta tack vare laurinsyran som kokosoljan innehåller.

MAT

– Perfekt att steka i. Allt som är lite sött, allt från pannkakor/plättar till thaimat. Tycker du den smakar för sött kan du ha i åtanke att den inte innehåller något socker alls. Det finns också smaklös kokosolja, se länk nedan.
– Extra kalorier. Behöver du äta mer kalorier men inte orkar mer mat? Ta en matsked kokosolja, den innehåller ca 100 kalorier av väldigt nyttiga fetter.

TRÄNING

– Kokosolja kan hjälpa dig bränna fett. Den innehåller sk. MCT-fettsyror som hjälper cellerna att bränna fett. Ska du ut och konditionsträna? Ta en matsked innan (gärna med lite aminosyror också typ BCAA/EAA). Förutom att du får en bra energi att jobba på från fettet kommer du faktiskt att bränna fett mer effektivt än om du inte tar skeden. Trots de extra kalorierna. Jag förstår att det låter otroligt men det här är den senaste forskningen så passa på att använda den till din fördel!

BRA ATT TÄNKA PÅ

– Kokosolja blir flytande vid 25 grader Celsius. Föredrar du den hård, ha den i kylen. Annars funkar rumstemperatur utmärkt.
– Har någon sagt att den innehåller mättat fett och därmed är dålig? Glöm det, all den senaste forskningen pekar på att mättat fett i rätt mängd är bra för dig och behövs, i synnerhet som en del av en balanserad kost. Och där är det få som slår kokosoljans egenskaper!
– Satsa på kvalité. Köp ekologisk och virgin. Till skillnad från olivolja där virgin och extra virgin är olika indikatorer på kvalité är det i kokosoljans fall ingen skillnad mellan dem.

Köp kokosolja här från Renée Voltaire till bra pris;
http://www.bodystore.com/virgin-kokosolja-500-ml

eller neutral/smaklös här
http://www.bodystore.com/virgin-kokosolja-500-ml

Veckans tips:

Har du inte gjort det ännu, prova vårt recept på Kokosomelett. Det är en perfekt frukost eller mellanmål och godare än de flesta äggrätter jag provat. Har du redan testat den? Testa att spetsa den med kanel nästa gång. Variationerna är många så testa på!